SVB met overgang gestart van ‘Mijn Pgb’ naar nieuw Pgb portaal

In juni 2018 is de SVB met de overgang begonnen van ‘Mijn PGB’ naar het nieuwe Pgb portaal. De budgethouders van het DSW zorgkantoor en de gemeente Westland gaan als eersten over op het nieuwe systeem.

Het PGB portaal is primair bedoeld voor budgethouders. Het portaal kan ook voor zorgverleners veel werk besparen.

Omdat het PGB primair een ‘instrument’ is in handen van cliënten is de informatie over deze wijziging vooral via Per Saldo te volgen.

Achter de schermen wordt gewerkt aan een snelle uitbreiding van het portaal zodat in principe alle budgethouders en gemeenten gebruik kunnen maken van dit systeem.

Voordelen van Pgb portaal

  • Eigen regie voor de budgethouder: in het PGB Portaal kan de budgethouder of diens vertegenwoordiger veel pgb-zaken zelf regelen. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot en met het declareren van de geleverde zorg.
  • Budgethouders, zorgverleners, zorgkantoren, gemeenten en de SVB werken allemaal in hetzelfde portaal. Alle partijen kunnen alleen de gegevens bekijken die zij zelf nodig hebben.
  • Zorgovereenkomsten kun je digitaal opstellen. De verwerking wordt een stuk eenvoudiger omdat het printen, ondertekenen en vervolgens weer scannen van de zorgovereenkomst is niet meer nodig.
    In het PGB Portaal kan een zorgovereenkomst digitaal worden opgesteld en ondertekend.
  • Declaraties worden meteen goedgekeurd voor uitbetaling.

Minder papierwerk bij Pgb portaal

Het is in principe niet meer nodig dat zorgovereenkomsten op papier worden afgesloten. Tijdens het invullen van de gegevens wordt al gecontroleerd. Met één druk op de knop stuur je de overeenkomst naar de zorgaanbieder ter ondertekening.
Daarna kun je de ondertekende zorgovereenkomst eenvoudig digitaal doorsturen naar de verstrekker of de gemeente die de beschikking heeft afgegeven.