Woningen vrij Bunschoten

Woningen vrij Bunschoten

In de afgelopen periode hebben twaalf bewoners intrek genomen in hun nieuwe woning bij de Grasboom in Bunschoten. Er zijn nog twee appartementen beschikbaar.

Het appartementen gebouw van Grasboom Bunschoten ligt vlak bij het mooie centrum van Bunschoten.
De appartementen op de eerste verdieping en zijn ca. 50 m2 groot en alsvolgt ingedeeld; een woonkamer met open keuken (ca. 20 m²), een slaapkamer met Frans balkon (ca. 10 m²), een badkamer (3,5 m²), een apart toilet, ruime hal en een bergruimte. Er is een lift aanwezig.
Er is een glasvezelaansluiting voor internet. Hiervoor kun je zelf een abonnement afsluiten. Het appartement heeft een eigen CV-installatie en er is een aansluiting voor was-en droogmachine. De keuken en badkamer zijn voorzien van mechanische ventilatie.
Huur en servicekosten bedragen € 640 per maand. Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van je situatie.

appartement eerste verdieping Grasboom Bunschoten

Op de begane grond is een gemeenschappelijke ruimte met huiskamer en keuken. Tevens is er een gezamenlijke buitenruimte.

De zorg / Pgb

Woondroomzorg verleent de zorg. Dit is een belangrijk onderdeel van de woon-zorgovereenkomst die je met de stichting Aunders afsluit. Wonen en zorg zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden; het een kan niet zonder het ander. Voor het bekostigen van de zorg vraag je een Persoonsgebonden Budget (Pgb) Wmo aan bij de gemeente Bunschoten of een Pgb voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz) bij het CIZ. Let op: de regels voor Pgb-verstrekking door de gemeente zijn gewijzigd;

Zie ook op De Grasboom: Invoering woonplaatsbeginsel voor beschermd wonen (Wmo)

Ouderparticipatie

Grasboom Bunschoten is een ouderinitiatief van de Stichting Aunders. Dat betekent dat ouder(s) kunnen deelnemen aan het besturen en organiseren. Aan je ouders zullen we vragen hoe zij hun steentje willen bijdragen bij het wooninitiatief; er is genoeg te doen.

Per direct beschikbaar

Het appartementen zijn nieuw opgeleverd en staan voor je klaar! Meer informatie over de locatie en het wonen bij Grasboom Bunschoten kun je vinden op de website van de Grasboom bij projectinformatie.

Heb je belangstelling of heb je vragen?

Stuur dan een berichtje naar wlcinfo@grasboombunschoten.nl. De contactpersoon van dit project zal dan contact met je opnemen.

Je kunt inschrijven voor deze woningen. Nadat je bent ingelogd, kun je kenbaar maken dat je belangstelling hebt, via de link: inschrijven woning

Sta je nog niet op de wachtlijst?

Stel jezelf dan eerst de volgende vragen;

  • voldoe ik aan het bewonersprofiel? (zie bewonersprofiel Grasboom Bunschoten)
  • heb ik voldoende inkomen om de huur te betalen? (huurtoeslag mogelijk)
  • ben ik in het bezit van een Wmo of Wlz beschikking Beschermd Wonen met toereikend Pgb of verwacht ik deze binnenkort te kunnen verkrijgen (i.v.m. de zorg die je bij de Grasboom wilt inkopen)
  • zijn mijn ouders of een naast familielid bereid actief te participeren in de organisatie van de Grasboom? Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton op de website. Na acceptatie op de wachtlijst kun je reageren op deze woning. Je ontvangt dan ook regelmatig nieuws over nieuwe vrij komende woningen bij De Grasboom.

Aanmelden