Redactie nieuw webportal van start

De nieuwe redactie voor de Grasboom webportal kwam afgelopen week bij elkaar in De Kargadoor in Utrecht. Schrijvers van de locaties van de Grasboom zaten voor het eerst met elkaar om de tafel.

Nu het nieuwe webportal voor de Grasboom bijna klaar is zullen de verschillende locaties de eigen website op het webportal voorzien van inhoud.

Onder de enthousiaste leiding van schrijftrainer Dini Teunis gingen ze aan de slag met het schrijven van nieuwsberichten voor de website. Hoe maak je nieuws? Waar hebben de verschillende groepen bezoekers van de website behoefte aan? Waar kunnen we aan denken? Vragen waar de redactie zich in haar nieuwe samenstelling over boog.

De Grasboom is toe aan een nieuw webportal, daar is afgelopen jaar aan gewerkt. Een werkgroep met vertegenwoordigers uit diverse locaties is daarmee aan de slag gegaan. Na een ontwerp van Sabine van Erkel zijn bewoners van Grasboom Hilversum Vondellaan begonnen aan de bouw. Die bouw nadert zijn voltooiing: daarvan was tijdens deze bijeenkomst al ‘work in progress’ te zien.

In dit webportal krijgt iedere locatie, net als in de huidige opzet, opnieuw een eigen website. Iedere locatie heeft zijn eigen identiteit. Die identiteit wordt in het nieuwe webportal nog meer zichtbaar en voelbaar door de eigen kleur, toon, en de foto’s, zo is de bedoeling.

Een belangrijke bron voor nieuwsberichten is de ontwikkeling in de algemene informatie op de website. Denk aan veranderingen in de eigen regelementen en de eigen aanpak. Maar ook aan veranderingen in de regelgeving van de gemeente, en in zorg.

Een ouderinitiatief zijn vraagt ook om zichtbaarheid van de ouders. Het is immers een voorwaarde voor het bestaan. Wat doen zij zoal om het initiatief draaiende te houden? Hoe beleven zij het wonen van hun zoon/dochter in de locatie van de Grasboom? Mooi materiaal voor een blog, en dus ook voor nieuwsberichten die dit aankondigen.